Biserica-din-Sasenii-Noi-are-nevoie-de-ajutorInaltpreasfintitul Parinte Epifanie, Arhiepiscopul Buzaului si Vrancei, a oficiat astazi, 14 februarie, Sfanta Liturghie in biserica cu hramul Buna Vestire din parohia buzoiana Vernesti II.

Inaltpreasfintia Sa a binecuvantat, cu acest prilej, si inceputul lucrarilor de renovare a sfantului locas: „Am venit sa oficiez Sfanta Liturghie arhiereasca in aceasta biserica, monument istoric, cu hramul «Buna Vestire» , unde un arhiereu nu a mai slujit poate de peste o suta de ani”.

Deoarece aceasta biserica a fost afectata de cutremure, de intemperiile vremurilor, multa vreme nu s-a slujit in ea. Cu cativa ani in urma ea a fost restaurata si consolidata, iar anul trecut am infiintat in jurul acestei biserici o parohie. Am numit la aceasta parohie pe parintele Roman Ene, care a inceput sa se ocupe de ingrijirea ei si mai ales sa se ocupe si de intocmirea formelor legale pentru restaurarea picturii, care este veche si foarte importanta Biserica a fost construita in anul 1714, de catre boierii Jipa si Lefter, urmasii vrednicului de pomenire Episcopul Luca din Cipru (fost Episcop al Buzaului) si inaintasii poetului Vasile Carlova. Sfantul lacas a fost pictat in anul 1721, iar in jurul anului 1805 biserica era cunoscuta ca Manastirea Vernestilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here