rcaReprezentanţi ai Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA) au declarat că tarifele RCA „ar trebui” să se majoreze de anul viitor în medie cu 50%, astfel încât firmele de asigurări să îşi poată acoperi, din încasări, riscurile asumate şi cheltuielile aferente. Cu toate acestea, decizia finală va aparţine societăţilor de asigurare.

Cele mai recente statistici arată că, la nouă luni, încasările totale din RCA sunt de aproximativ trei ori mai mici decât obligaţiile de plată înregistrate de societăţile de asigurare.

Tarifele RCA ar trebui să se majoreze, pentru că obligaţiile de plată ale companiilor de asigurări depăşesc de trei ori încasările. Din această situaţie nu există ieşire„, a delarat un reprezentant al Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor (CSA), care a adăugat însă că decizia finală aparţine firmelor de asigurare.

Cea mai ieftină poliţă RCA, cu valabilitate pentru şase luni, costă 161 lei, iar cea mai scumpă poate fi încheiată pentru 534 lei.  Potrivit datelor CSA, prima medie anualizată pentru poliţele RCA a fost în primele şase luni de 440 lei, în scădere cu 3% faţă de iunie 2011, iar dauna medie plătită pe total piaţă a urcat cu 11%, la 5.642 lei. Dacă firmele de asigurare ar aplica o majorare de 50% a tarifelor RCA, preţul mediu al unei poliţe auto obligatorii ar putea ajunge de la 440 la 660 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here