someriAgenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă a raportat, pentru luna august, un număr de peste 18.600 de şomeri. În rândul persoanelor fără ocupaţie au intrat alte 600 de persoane, majoritatea fiind absolvenţi de liceu sau de facultate, astfel rata apropiindu-se, din nou, de 10%. Dacă în iulie, la Buzău, se înregistra o mică scădere a ratei şomajului faţă de luna anterioară, în august numărul persoanelor fără un loc de muncă a crescut îngrijorător. Astfel, rata şomajului a ajuns de la 9,36% la 9,71%.. Peste 600 de buzoieni au solicitat indemnizaţie de şomaj doar într-o singură lună, numărul total al persoanelor fără ocupaţie fiind acum de 18.625.
Situaţia se explică prin intrarea în plată a absolvenţilor care au dorit să primească bani de la stat chiar şi pentru două luni, asta în cazul în care din octombrie vor merge la facultate.
În prezent, Buzăul continuă să se afle în topul judeţelor fruntaşe la rata şomajului. Cele mai multe dintre persoanele fără un loc de muncă, peste 14.000, sunt şomeri neindemnizaţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here