Cislau22Drumul de legatura cu Prahova si ruta ocolitoare catre Brasov va avea parte de plombe anul acesta.

Drumul Judetean 102 B care face legatura intre Cislau si Valenii de Munte ar putea fi refacut pana in iarna. Interpelat la ultima sedinta de Consiliu Judetean de unul dintre consilieri, presedintele CJ, Cristinel Bigiu, a precizat ca programul de drumuri pe anul acesta este deja aprobat si nu mai sunt bani pentru interventii majore, insa reparatii se pot face.

Tronsonul de drum asigura legatura cu judetul Prahova si este ruta ocolitoare prin Valenii de Munte spre Brasov, iar starea carosabilului este mult deteriorata, solicitarea consilierului judetean Ion Coman referindu-se la alocarea de resurse financiare pentru reabilitarea soselei ori schimbarea destinatiei, prin trecerea drumului in administrarea Companiei Nationale de Drumuri. „Data fiind starea jalnica in care se gaseste, are Consiliul Judetean in vedere reabilitarea lui sau, mai departe, vede chiar oportuna trecerea lui la Drumuri Nationale, dat fiind traficul. Arata jalnic. Trebuie intervenit acolo, trebuie gasita o solutie, mai ales ca este si o zona turistica si e pacat”, a spus Ion Coman.

Seful administratiei judetene este convins ca de la anul banii pentru infrastructura vor fi mai bine gestionati. „Cunosc bine zona, stiu importanta acestui drum si poate ajuta foarte mult la dezvoltarea turismului. Sper ca vom face o analiza mai buna a infrastructurii judetului Buzau pe anul viitor. Nu ma pot pronunta deocamdata daca ar fi oportun sa-l trecem la drumurile nationale. Pentru mine infrastructura este o prioritate. Nu poti sa faci o dezvoltare in judet fara sa ai o infrastructura corespunzatoare. Sper si sunt convins ca de la anul vor fi mult mai bine impartiti acesti bani pentru infrastructura”, a spus Bigiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here