Concert Tudor GheorgheBuzoienii au avut parte aseară de un regal pe scena sălii mari a Consiliului județean. Aproape două ceasuri maestrul Tudor Gheorghe a oferit spectatorilor, care au umplut la refuz sala de speclacole ,șansa unică de a face cunoștință cu poezia marelui Caragiale.

Puțini au știut că ilustrul caricaturist al moravurilor vremii a scris poezie. Și încă ce poezie! În anii 70, a mărturisit maestrul,: „ am avut un spectacol la Craiova cu piese compuse pe versurile lui Caragiale , versuri despre care am aflat de la Valentin Silvestru. Sala a fost încântată îmi amintesc, însă la scurt timp după specatcol, m-au chemat la ordin. Ce faci tu aici măi? m-au întrebat băieții. Păi nu se poate așa ceva, potolește-te. Și m-am potolit. Mă aștept ca și acum să mă cheme. Dar cine să mă cheme? Sunt toți prea ocupați acum cu alegerile„.

Pe timpul show-ului Tudor Gheorghe a fost acompaniat , cum se putea altfel, de orchestra de la Iunion. Spectacolul ” Nu se poate cu de toate”  a reînviat atmosfera secolului trecut cu vodevilurile de la Union. Publicul a gustat din plin replicile pline de subînțeles și grea meditație asupra năravurilor.

Tudor Gheorghe a atins și un punct sensibil al zilelor noastre: patriotismul. A exemplificat cu o experiență personală trăită în județul Harghita cu un etnic maghiar a cărei  morală a fost : ” să nu ducem acest sentiment în derizoriu”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here