Gazprom-Timisoara-1-aNIS Petrol, filiala locală a grupului petrolier sârbesc NIS, controlat de gigantul rus Gaz­prom, a ajuns până acum la 12 ben­zinării pe piaţa locală, situate mai ales în cen­trul şi vestul ţării, prima unitate din Bu­cureşti urmând să fie deschisă până la finalul acestui an. Benzinăriile deţinute de NIS în România funcţionează sub brandul Gaz­prom. Prima unitate a fost deschisă la finalul anului trecut în localitatea Veştem, din apropierea Sibiului. De curand a fost deschisa o statie si in judetul Buzau, la Caldarusanca.

„Pentru moment, în România sunt 12 staţii de distribuţie de carburanţi Gazprom: două pe Auto­strada A1 Bucureşti – Piteşti, la kilo­me­trul 59, pe ambele sensuri de circulaţie, câte una la Veştem, Sibiu şi Miercurea Sibiului, trei în Arad, două în Timişoara şi două în Ora­dea. La sfarsitul lunii ocatombrie a fost deschisa încă o staţie Gazprom la Căldăru­şanca, pe E85, în apropiere de Buzău“, a declarat Vadim Smirnov, directorul general al NIS Petrol.

Investiția i-a costat pe ruși peste 1.000.000 de euro. Carburantul vândut în cele 13 benzinării din România ale  Gazprom este achiziționat în mare parte de la OMV.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here