sere scdlPrima Staţiune de Cercetare Legumicolă din ţară, şi cea mai performantă din cele 4 astfel de unităţi existente la acest moment pe piaţa românească, riscă să îşi închidă porţile. Potrivit conducerii unităţii, ar fi fost fost iniţiată o Hotărâre de Guvern prin care ar urma să li se ia de către autorităţile locale, în speţă de către Primărie, suprafeţele de teren care le-au mai rămas. “Este cunoscut faptul că Prefectura şi Consiliul Orăşenesc vor să ia terenul ăsta, care este baza cercetării. Au iniţiat chiar o Hotărâre de Guvern ca să ne ia terenurile. Ar urma ca aici să fie împroprietăriţi cei care ar fi trebuit să primescă teren la Orizont, dar pentru că acolo s-a dat terenul altcuiva, trebuie să le dea de aici”, explică Constantin Vlad, directorul Staţiunii de Cercetare Legumicolă Buzău.

În speranţa că mai pot fi ajutaţi, cercetătorii au solicitat o comisie din partea forului superior, Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice „Gheorghe Ionescu-Şişeşti”, cu care să discute problema. Aceştia promit să facă demersuri, dar nu garantează  că pot salva staţiunea.

“Puterea locală a năvălit, iar terenurile staţiunii au devenit acum o staţiune imobiliară. Eu am fost trimis să văd ce mai rămâne pentru cercetare. Trebuie să inventariem toate terenurile, care mai sunt doar câteva hectare, dar nu vedem ce putem face, decât să trecem terenurile în proprietatea noastră şi să încercăm să îi ajutăm în instanţă”, a declarat astăzi, la Buzău, prof. dr. Mihail Pisargeac, Secretar Academia de Ştiinţe Agricole şi Silvice Secţia Horticultură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here