p00030005_flayer-00002..800x800..nDirectia Generala de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului a demarat campania „ŞTIŢI CE DREPTURI AM EU?”, cu ocazia sarbatoririi Zilei Internationale a Drepturilor Copilului. Campania se va desfasura pe o perioadă de 10 zile, se desfăşoară la nivelul instituţiilor de învăţământ din mun. Buzău şi se adresează, pe de o parte, copiilor, pentru cunoaşterea şi constientizarea drepturilor acestora, corelate cu responsabilităţi, iar pe de altă parte, adulţilor, având în vedere ca responsabilitatea de asigurare a acestor drepturi revine, în primul rând, părinţilor, persoanei în grija căreia se află copilul, fiind extinsă către profesori, asistenţi sociali, medici.

Echipa de specialiști din cadrul D.G.A.S.P.C., alcatuită din psihologi si asistenti sociali, va desfăşura intalniri şi dezbateri care vor aduce contribuţii importante în educarea şi pregătirea copiilor printr-o abordare participativă şi competitivă, prin stimularea încrederii în sine, creativitate şi munca în echipă.

La finalul campaniei se va organiza o masă rotundă, la care vor fi invitaţi reprezentanţi din cadrul şcolilor, reprezentanți ai comitetelor de părinţi și elevi, pentru a transmite rezultatele acestei acţiuni, pentru a ne asigura că vocea copiilor a fost auzită şi împreună să le putem oferi o lume mai sigură, în care ei să se poată dezvolta sănătos, să îşi poată realiza pe deplin potenţialul pentru a participa în viaţa societăţii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here