ionut ignat cropIoan Ignat a demonstrat că nimic nu îl poate opri când îşi doreşti ceva cu adevărat. Şi-a depăşit handicapul şi a ajuns campion la sporturi de contact. Ioan Ignat  s-a născut fără trei dintre degetele de la mâna stângă. Însă el nu a permis ca acest handicap fizic să stea în calea dorinţei sale de a face tot ce îşi doreşte. În doar câţiva ani, tânărul a învăţat să lupte şi a ajuns campion mondial la Kempo Full Contact.

Ionuţ, aşa cum îl ştiu prietenii, are 19 ani şi este mezinul familiei. Încă de la naştere a fost puţin altfel decât ceilalţi copii: la mâna stângă nu avea decât degetul mare şi cel mic. Acest lucru nu l-a oprit să facă ceea ce şi-a dorit mai mult, adică sport de performanţă.

“Eu nu m-am demoralizat niciodată în viaţă. Întotdeauna am muncit atât cât am putut şi nu am renunţat niciodată. Problema pe care am avut-o cu mâna nu m-a făcut niciodată să renunţ”, ne-a declarat Ionuţ.

Încercând să îşi depăşească problemele, şi fascinat de filmele de acţiune, băiatul şi-a dorit foarte mult să ajungă să practice sporturi de contact. La vârsta de nouă ani a fost selectat să se antreneze la un club din oraş iar de atunci nu a renunat nicio secundă.

“Pentru mine pot să spun că a fost şi este în continuare o provocare, dar pentru antrenor este o muncă în plus, care presupune lucrul individual cu mine. Nu a fost uşor niciodată dar eu întotdeauna am vrut să îmi demonstrez în primul rând mie că pot şi am tras cât am putut ca să scot tot ceea ce este mai bun în mine”, mărturiseşte Ioan Ignat.

Băiatul a început să practice judo, a continuat cu Kempo Full Contact, Grepling şi mai nou Kick Boxing. După numai câteva luni, chiar dacă era nevoit să adopte alte procedee decât colegii săi, rezultatele nu au întârziat să apară. A câştigat în total 22 de medalii, multe dintre ele reprezentând titluri de campion naţional, iar în anul 2009 a câştigat campionatul mondial de Kempo Full Contact la categoria sa.

“La judo, spre exemplu, eu nu puteam face prizele cu mâinile, cum le făceau colegii mei, trebuia să le fac prin înfăşurarea braţului, dar am reuşit prin multă muncă. Eu nu m-am mulţumit niciodată cu o medalie câştigată, am lăsat totul în urmă şi am mers mai departe pentru că vreau întotdeauna mai mult. De câteva luni mă antrenez la Kick Boxing cu Iulian Mihalcea şi Dan Mihalache şi vrem să atacăm marile gale”, mărturiseşte Ionuţ.

Ionuţ  şi-a propus să demonstreze tuturor că problema pe care o are nu îl va opri să realizeze ceea ce şi-a dorit în viaţă. Una dintre marile sale dorinţe este să ajungă să activeze în forţele de intervenţie rapidă şi promite să facă totul în acest sens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here