Smiling farmer using laptop with tractor in backgroundSubventiile in agricultura si programele de finantare nu vor mai fi un secret in mediul rural. Satenii cred ca un functionar de la primarie e mai de incredere daca are calculator.

Peste 80% dintre sateni, cu varste intre 16 si 65 de ani, vor sa utilizeze calculatorul, arata un studiu realizat in acest an.

Totodata, aproape jumatate din populatia rurala este dispusa sa faca efortul de a invata sa navigheze pe internet. Cercetarea a fost realizata in 255 de localitati defavorizate informational, care au fost incluse in Proiectul „Economia bazata pe cunoastere”, administrat de Ministerul Comunicatiilor, printre care si Cislaul, unde studiul a fost apreciat de autoritatile locale.

Proiectul urmareste o emancipare a afacerilor din mediul rural, prin conectarea acestora la informatiile virtuale. Astfel, micii si marii intreprinzatori de la sate vor afla, prin intermediul net-ului, cum e cu subventiile in agricultura, cu programele de finantare si cum pot participa la targuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here