poluare autoGuvernul a decis ca in perioada imediat urmatoare sa modifice din nou taxa auto. “Ministrul Mediului a prezentat Guvernului o nota privind taxa de poluare auto. Pregatim o solutie legislativa in concordanta cu decizia Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene. Actul normativ va fi aprobat de Guvern in perioada imediat urmatoare”, se arata intr-un comunicat de presa al Guvernului.

In aprilie, o hotarare a Curtii de Justitie a Uniunii Europene indica faptul ca in multe cazuri taxa este prea mare si astfel descurajeaza importul in Romania a unor vehicule aduse din alte state ale UE.

Curtea Constitutionala a respins recent, cu majoritate de voturi, ca fiind neintemeiate, criticile de neconstitutionalitate ale unor prevederi din Ordonanta de Urgenta a Guvernului 50/2008 privind taxa de poluare. Judecatorii CC au luat in considerare faptul ca OUG 50/2008 a suferit modificari care sunt in acord cu cerintele Uniunii Europene.

Anterior, CC respinsese ca inadmisibile sesizarile de neconstitutionalitate a OUG 50/2008, iar prin decizia recenta Curtea a progresat, considerand ca reclamatiile ulterioare inregistrate sunt neintemeiate. Decizia Curtii urmeaza a fi motivata si publicata in Monitorul Oficial.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here