taxiIn ziua de 10 martie, in baza unui Plan de masuri initiat la nivel national de Directia Rutiera din cadrul I.G.P.R., Serviciul Rutier al Inspectoratului de Politie Judetean Buzau a organizat o actiune pe linia prevenirii si combaterii oricaror incalcari ale legii de catre transportatorii de persoane in regim taxi, fiind avuta in vedere inclusiv depistarea celor care practica ilegal activitati de taximetrie.

Au fost angrenati politisti rutieri si politisti din cadrul Biroului Judetean de Politie Transporturi Buzau, precum si reprezentanti ai Autoritatii Rutiere Romane, Registrului Auto Roman, Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor si ai Primariei, care au efectuat controale in zona statiilor C.F.R. din municipiile Buzau si Ramnicu Sarat.

Au fost constatate 22 de contraventii, dintre care 13 au reprezentat incalcari ale Legii nr. 38/2003 privind transportul in regim de taxi si in regim de inchiriere – lipsa aparatelor de taxat, utilizarea unor aparate de taxat ce nu aveau efectuata verificarea metrologica, neafisarea tarifelor practicate, lipsa contractului cu un dispecerat taxi, lipsa agreere.  O societate comerciala a fost sanctionata contraventional tot in baza aceluiasi act normativ, intrucat a permis ca un tanar de 24 de ani, din comuna Sageata, sa efectueze activitati de taximetrie cu autoturismul firmei, desi tanarul nu avea certificat de competenta profesionala. Celelalte nereguli constatate in timpul verificarilor, au vizat defectiuni tehnice constatate la unele taximetre, oprirea in locuri in care este interzis acest lucru sau lipsa atestatului profesional. Valoarea totala a amenzilor aplicate a fost de 2.632 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here