permise si inmatriculari2

Şoferii care îşi înnoiesc permisele de conducere înainte ca perioada de valabilitate a acestora să expire nu vor mai putea să evite testele medicale care atestă că sunt apţi să conducă autovehicule, aşa cum se întâmpla până acum, conform unui ordin al ministrului Afacerilor Interne, pus în dezbatere publică zilele trecute.

Ordinul stabileşte condiţiile în care vor fi eliberate permisele de conducere, iar printre actele necesare se află şi „documentul din care rezultă că titularul este apt din punct de vedere medical să conducă autovehicule din categoria pentru care solicită eliberarea permisului de conducere”. Acest act trebuie prezentat indiferent dacă preschimbarea permisului de conducere are loc înainte sau după expirarea valabilităţii acestuia.

Cu toate acestea, dacă şoferul solicită eliberarea unui duplicat pentru permisul de conducere, declarându-l furat, pierdut sau deteriorat, nu mai este nevoie de actul privind testele medicale. Duplicatul permisului nu îi prelungeşte însă valabilitatea.

În prezent, dacă un şofer doreşte să îşi reînnoiască permisul de conducere înainte ca valabilitatea actului să expire, nu trebuie să prezinte dovadă medicală privind aptitudinea de a conduce autovehicule.

Ordinul de ministru mai stabileşte că actele pentru reînnoirea permiselor de conducere emise după 1 ianuarie 2009 pot fi trimise şi prin poştă, la serviciile comunitare de eliberare a permiselor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here