cervical_cancer_screeningDesi fara finanatare, programul de depistare precoce a cancerului de col uterin, la Buzau, continua.

Numarul de teste finantat de Ministerul Sanatatii s-a epuizat inca din luna septembrie. Tot atunci, DSP a transmis catre Ministerul Sanatatii o solicitare de refinantare, dar pana la acest moment nu s-a primit niciun raspuns.

Cu toate acestea, in judetul Buzau, testarea si prelucrarea probelor continua. Cu alte cuvinte, femeile pot merge in continuare la medicul de familie de unde vor primi trimitere, apoi la medicul ginecolog pentru prelevarea probelor, dupa care, in termen de 30 de zile vor primi rezultatul la medicul de familie.

Cadrele medicale au luat decizia de a continua aceste teste, in ideea ca le vor deconrta in momentul in care vor primi finantare, iar in acest fel vin in sprijinul femeilor care se incadreaza pentru efectuarea acestor teste dar nu isi permit sa le plateasca.

In doar cateva luni, la nivelul judetului Buzau, 1444 femei au facut gratuit testul de depistare precoce a cancerului de col uterin. Dintre acestea, 162 femei au fost suspecte de cancer de col uterin si au fost trimise pentru investigatii si pentru stabilirea cu exactitate a diagnosticului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here