tigari contrabandaPolitistii din cadrul Politiei oras Pogoanele au retinut luni un barbat in varsta de 48 de ani, din Galati, sub aspectul savarsirii infractiunii de detinere in afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul Romaniei a produselor accizabile supuse marcarii, fara a fi marcate sau marcate necorespunzator.

Acesta se sustragea cercetarilor intr-un dosar instrumentat de politistii din Pogoanele, in care fiul sau, in varsta de 25 de ani, a fost retinut in ziua de 9 aprilie a.c., pentru aceeasi infractiune.

Sambata, 9 aprilie, la ora 14.15, autoturismul in care se aflau cei doi a fost oprit pentru control pe DN 2B, in localitatea C.A. Rosetti, de un politist din cadrul Serviciului Rutier.

Galatenii au prezentat documentele personale si au motivat ca nu detin si actele masinii, iar in timp ce agentul de politie efectua verificarea in sistemul informatic, tanarul a luat din portbagaj doua genti de voiaj si a plecat in fuga pe o ulita.

Politistul a pornit in urmarirea lui si, dupa ce l-a somat verbal ca va folosi armamentul, l-a determinat sa abandoneze bagajul si sa se predea.

In acest timp, conducatorul auto – barbatul de 48 de ani – a plecat cu autoturismul catre judetul Braila si l-a abandonat pe o ulita din satul Vizireni, dupa care s-a urcat intr-un autoturism aflat in tranzit ce se deplasa spre judetul Braila.

In cele doua genti de voiaj au fost gasite 20.000 de tigarete, pe pachete fiind aplicat timbru de marcaj fiscal din Republica Moldova.

Tanarul de 25 de ani a fost condus la sediul Politiei oras Pogoanele pentru cercetari, iar impotriva lui a fost luata masura retinerii pentru 24 de ore.

Politistii au confiscat intreaga cantitate de tigari si au indisponibilizat autoturismul folosit de suspecti.

Din cercetarile efectuate pana in prezent a rezultat ca tanarul s-a aprovizionat cu tigari din judetul Galati si intentiona sa le comercializeze, impreuna cu tatal sau, in municipiul Buzau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here