Timpul de aşteptare pentru susținerea examenelor auto se înjumătăţeşte după demersurile întreprinse de Instituţia Prefectului Judeţul Buzău în urma cărora IGPR şi DRPCIV au aprobat detaşarea a doi lucrători din cadrul Serviciului Rutier al IPJ Buzău la SPCRPCIV Buzău. Noii examinatori trebuie să fie atestaţi mai întâi de către DRPCIV.

Poliţiştii detaşaţi la SPCRPCIV Buzău vor derula în perioada 22 mai – 7 iulie 2018 activităţi de examinatori auto, măsura permiţând crearea unui număr suplimentar de peste 700 de locuri în vederea programării la proba practică – ctg. B.

În aceste condiţii, timpul mediu de aşteptare între promovarea probei teoretice şi susţinerea probei practice va scădea de la aproximativ 80 de zile, la aproximativ 40 de zile.

Astfel, candidaţii programaţi de SPCRPCIV Buzău la proba practică în vederea obţinerii permisului de conducere ctg. B în perioada 25 iunie – 30 iulie 2018 vor fi reprogramaţi la o dată anterioară, respectiv în intervalul 21 mai – 22 iunie 2018, în ordinea în care au fost programaţi sau reprogramaţi iniţial.

Data replanificării va fi comunicată prin mesaj scris pe numărul de telefon precizat de candidat la momentul depunerii dosarului. În cazul candidaţilor care nu au comunicat un număr de contact, rămâne valabilă programarea iniţială.

Potrivit Prefecturii, în ultimele luni, timpul de aşteptare pentru susţinerea probei practice ajunsese la aproximativ 80 de zile, pe fondul deficitului de personal existent la nivelul SPCRPCIV Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here