deee„Locul deseurilor nu este în casa. Trimite-le la plimbare!”, sub acest slogan se va derula, in municipiul Buzau, actiunea de colectare a deseurilor de echipamente electrice si electronice (DEEE), organizata de Asociatia Romana pentru Reciclare RoRec, alaturi de de Primaria Buzau si de partenerii Albatros si Green WEEE.  

Astfel, sambata, la ora 10,00, va avea loc deschiderea celor zece puncte de colectare provizorii, care vor fi operationale pana la ora 17.00. Buzoienii sunt asteptati sa depuna aparatura electrica veche sau defecta in urmatoarele locatii: Zona Centrala – Colegiul National „B.P. Hasdeu”; Cartier Independentei – Colegiul Naţional „Mihai Eminescu”; Cartier N. Balcescu – Liceul Pedagogic “Spiru Haret”; Cartier Marghiloman – Grupul Scolar Industrial Transporturi Cai Ferate; Cartier Episcopiei  – Scoala Generala nr. 11; Cartier Dorobanti: – Liceul “Al. Marghiloman”; Cartier Brosteni – Colegiu ASE; Cartier N. Titulescu – Scoala “N. Titulescu”; Cartier Posta – Grupul Scolar „Dimitrie Filipescu”; Cartier M. Viteazu – Scoala Generala “P.H.Zangopol”. In cazul echipamentelor voluminoase, activitatea de colectare DEEE se va derula prin preluarea de la domiciliu, tot in data de 26 martie.

Toti deponentii vor participa la tombola cu premii la care vor avea sansa sa castige unul dintre cele 40 de premii, constand in 10 masini de spalat automate, 20 de aspiratoare, 10 cuptoare cu microunde, oferite de partenerul Albatros. Tragerea la sorti a castigatorilor la tombola va avea loc tot sambata , la ora 19,00, la Primaria Buzau, in prezenta autoritatilor locale si a presei.

Conform reprezentantilor Asociatiei RoRec, campania „Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!” a fost initiata anul trecut la nivel national si s-a derulat in parteneriat cu primariile localitatilor vizate, bucurandu-se atat de aprecierea si sprijinul cetatenilor, cat de cel al autoritatilor locale. „Rezultatele obtinute confirma acest fapt: actiuni in 14 judete, in care peste 11.500 de cetateni responsabili fata de mediu au depus deseuri de echipamente electrice si electronice (DEEE) in peste 200 localitati, totalizand circa 19.000 de echipamente vechi colectate. Mai exact, 244.000 kilograme de DEEE care au fost preluate in vederea reciclarii conform standardelor europene de mediu. Si anul acesta, campania <Locul deseurilor nu este in casa. Trimite-le la plimbare!> include actiuni de promovare a voluntariatului ecologic si de colectare a DEEE, iar demersul va angaja, la fel ca pana acum, atat autoritatile locale, cat si mediul de afaceri si societatea civila”, mai spun reprezentantii RoRec.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here