la-loc-comanda-s-au-reinfiintat-posturile-de-politie-din-comunele-galatene-afla-unde-isi-vor-relua-activitatea-sefii-de-post-480x270Hoţii produc pagube de mii de lei, pentru profituri de 500 de ori mai mici

La Verneşti, se pare că a devenit o modă ca vilele şi casele de vacanţă ridicate în zonă să fie călcate de hoţi pe care nu îi interesează nimic altceva decât cablurile de la apatele electrice pe care le ard apoi pentru a extrage miezul de cupru şi le vând pe câţiva lei la centrele de colectare.

Principalul artizan al acestui stil de furturi este un minor de 15 ani, din Nişcov, care a „călcat” până acum mai multe case de vacanţă, producându-le proprietarilor pagube de mii de lei prin scoaterea din uz a aparatelor electrice cărora le taie cablurile de alimentare cu foarfeca. Paradoxal, deşi pagubele produse sunt însemnate, hoţul minor nu se alege decât cu câţiva lei, întrucât cuprul extras din cablurile furate nu cântăreşte foarte mult.

Recent, poliţiştii din zonă  l-au identificat ca fiind autorul a încă două fapte de acest gen, cu un prejudiciu total de 11.000, câştigul său în toată această afacere fiind în jur de 20 de lei.

Una dintre casele de vacanţă vizitate aparţine unei buzoience care nu a apucat încă să  o finiseze, femeia găsindu-şi zilele trecute toate aparatele cu cablurile tăiate. Profitând de faptul că respectiva casă de vacanţă nu este locuită tot timpul, minorul de 15 ani a pătruns în incintă forţând intrarea, fiind dotat doar cu o foarfecă. A făcut întâi un inventar al aparatelor din casă, după care s-a apucat să le taie cablurile cu foarfeca, nefiind interesat de celelalte bunuri aflate în locuinţă, cu excepţia unei role de cablu. A provocat astfel stricăciuni în valoare de 5.000 de lei, mergând apoi pe albia unui pârâu, unde a dat foc bucăţilor de cablu pentru a extrage cuprul din interiorul izolaţiei. Cuprul astfel extras l-a vândut la fier vechi pentru doar 10 lei, sumă de 500 de ori mai mică decât valoarea prejudiciului creat.

În mod asemănător a procedat şi în cazul unei case de vacanţă din Verneşti, unde a distrus întreaga reţea electrică, furând cablurile, pe care a obţinut tot cam 10 lei, valoarea prejudiciului fiind de această dată de 6.000 de lei.

Imediat ce au primit sesizările de la păgubiţi, poliţiştii au ştiut unde să caute hoţul, minorul respectiv având şi alte astfel de fapte la activ. Pe numele său s-a întocmit un nou dosar penal şi se continuă cercetările pentru a i se stabili întreaga activitate infracţională.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here