Tot mai multe fete din judetul Buzau sunt date disparute de părinți, dar, din fericire, sunt găsite repede de polițiști și aduse la domiciliu. Activități intense au desfășurat oamenii legii pentru căutarea a patru minore date dispărute de părinți. Poliţiştii din cadrul Secţiei de poliţie rurală Cislău au fost sesizați de către mama unei minore în vârstă de 14 ani şi 11 luni, din comuna Cătina, despre faptul că acesta nu a revenit de la şcoală la finalizarea cursurilor din ziua precedentă. În baza sesizării, au fost demarate activităţile specifice de căutare şi identificare a minorei, fiind angrenaţi poliţişti de ordine publică şi de la Compartimentul Urmăriri de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău. În urma cercetărilor si a activităților de căutare, polițiștii au găsit minora în mai puțin de 6 ore de la sesizare, stabilind că aceasta se află pe raza județului Vâlcea iar din discuțiile purtate cu aceasta până în prezent nu a rezultat că ar fi fost victima vreunei infracțiuni. S-a luat legătura cu polițiștii din acest județ, astfel încât minora să fie adusă în siguranță la domiciliu.
Totodată polițiștii au fost sesizați în alte trei cazuri similare, la nivelul Inspectoratului de Politie Judetean Buzău fiind demarate de urgență verificari in fiecare caz. Astfel, s-au desfășurat activități de cercetare și căutare în cazul unei minore de 14 ani din comuna Unguriu, dar și în cazul a două fete de 14 și de 16 ani, ambele din municipiul Râmnicu Sărat despre care se sesizase, de asemenea, că nu au revenit la domiciliu după orele de curs. Minora de din Unguriu a fost găsită pe raza municipiului Buzău, la aproximativ 2 ore de la momentul sesizării, de către dispozitivele mobilizate. Celelalte două minore au fost găsite pe raza municipiului Râmnicu Sărat, la aproximativ o oră de la sesizare, de către polițiștii ramniceni angrenați în activitățile de căutare.
Toate cele patru fete a căror dispariție a fost sesizată în cursul zilei au fost găsite de polițiștii buzoieni la scurt timp de la primirea sesizării, cercetările fiind continuate pentru a se stabili cu exactitate împrejurările în care minorele au părăsit domiciliul.

Politia recomandă:
-vorbiti-le copiilor pe care ii aveți în grija dumneavoastră a, ascultați-le problemele cu tact și rabdare, sfatuindu–i asupra celor mai bune cai pe care să le urmeze; învățați-i să vi se destăinuie cu tot ce li se pare suspect în legătură tura cu comportarea unei persoane;
-sfatuiti-i sa nu intre în contact cu persoane necunoscute, care caută sa le câștige simpatia, să nu primească de la aceste persoane bani sau cadouri;
-învățati-i să nu accepte invitații la spectacole, restaurante sau la domiciliul unor cunostinte ocazionale;
-sfatuiti-va fetele sa nu accepte invitatia de a se urca in masina unor persoane necunoscute;
-nu permiteți copiilor dumneavoastră să întârzie nepermis de mult la intoarcerea de la școală , film, onomastici etc.
-sfătuiți copiii să nu întârzie afară după lasarea întunericului, să ocolească traversarea parcurilor, a zonelor puțin populate, a cartierelor periferice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here