statiune siteSute de persoane s-au alaturat campaniei Statiunii de Cercetare Legumicola, “Legume sanatoase pentru fiecare roman”, demarata ieri atat la nivelul judetului Buzau, cat si la nivel national. Oameni de afaceri, legumicultori, dar mai ales oameni simpli au decis sa se alature demersului cercetatorilor de a trage un semnal de alarma in privinta calitatii alimentelor pe care le consumam. Campania vizeaza, de asemenea, si salvarea Statiunii de cercetare de la pieire.

“Noi venim aici in fiecare an. Legumele au acelasi gust pe care il stim din trecut, iar preturile sunt pentru toate buzunarele. Este normal sa ne alaturam campaniei demarate de Statiunea de Cercetare, am vazut bannerul si am inteles despre ce este vorba. Dar foarte important, este, de asemenea, sa ne interesam pe langa ce mancam si de Statiunea de Cercetare fara de care aceste legume nu ar mai aparea pe piata”, ne-a declarat astazi un buzoian care cumpara marfa de la magazinul de desfacere al Statiunii de Cercetare.

Cercetatorii au facut bannere pe care le-au afisat in oras dar au impartit si pliante prin care atrag atentia oamenilor cat de importanta este o alimentatie sanatoasa.

“Este sezonul in care avem din abundenta legume proaspete si sanatoase produse atat de noi la statiune dar si de legumicultorii nostri. De asemenea, pe piata intra in aceasta perioada foarte multe legume din import care sunt vandute in piata ca legume romanesti dar calitatea nu se compara. Dorim sa tragem un semnal de alarma pentru ca oamenii sa inteleaga, asa cum spun si medicii, ca este foarte important sa consumam legume autohtone, crescute pe pamant de unde sa isi poata trage toate substantele de care au nevoie. Este adevarat, ca toate aceste soiuri romanesti nu pot exista fara Statiunea de Cercetare care, practic, este motorul acestui process de producere a semintelor si a rasadurilor soiurilor romanesti”, a declarat Costel Vanatoru, cercetator la Statiunea de Cercetare Legumicola Buzau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here