Inspectorii de muncă buzoieni au efectuat în perioada 19 — 29 noiembrie 2018, 26 de controale în cadrul Campaniei Naţionale declanşată de Inspecţia Muncii cu privire la respectarea de către beneficiari a prevederilor legale care reglementează relaţiile de muncă la angajatorii ce îşi desfăşoară activitatea în domeniul transportuiri rutiere de mărfuri și transporturi urbane, suburbane și metropolitane de călători.

În urma verificărilor, 5 angajatori au fost sancționați, unul dintre ei alegându-se cu o amendă de 20.000 de lei, restul primind doar avertismente.
Deficienţele cele mai frecvent constatate au fost cele privind neîncheierea contractului individual de muncă cu o zi anterioară începerii activităţii; nerespectarea prevederilor privind munca suplimentară; transmiterea eronată a elementelor contractelor individuale de muncă în REVISAL; neeliberarea adeverinţei care atesta vechimea în muncă şi a extrasului REVISAL la încetarea contractului individual de muncă și dosare de personal incomplete. Inspectorii de muncă au dispus măsuri obligatorii cu termene precise de realizare pentru remedierea neconformîtăţilor constatate de inspectorii de muncă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here