Iubitorii muntelui care vor să ia la pas Masivul Penteleu pot porni la drum liniștiți. Jandarmii din cadrul structurilor montane ai Jandarmeriei Buzău împreună cu membrii Asociației de Turism Montan “Carpați” vor desfășura începând de astazi și până pe 5 iunie, activităţi de remarcare şi reabilitare a traseelor turistice din zona Penteleu, marcate iniţial în anii 1970, reprezentând marcajele convenţionale „bandă roşie” şi „cruce albastră”.

Concret, traseul ce urmează a fi remarcat/reabilitat porneşte de la capătul traseului ce coboară din munţii Siriu (cabana Valea Neagră), urcă în DN 10 Buzău-Braşov şi continuă pe Valea Tehărăului – Valea Pârâului Caşoca, traseul forestier de pe pârâul Stânii, ce urcă spre vârful Podu Calului, apoi Poiana Teghii, de unde se coboară pe Valea Bâscei Mari.

În vederea prevenirii accidentelor, jandarmii montani recomanda iubitorilor muntelui, ca toți cei care au de gând să pornească în drumeții să se informeze înainte de plecare cu privire la traseul propus, gradul de dificultate, condițiile climatice locale, să se echipeze corespunzător, și nu în ultimul rând să aleagă  și să folosească traseele marcate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here