cutremurPamantul s-a cutremurat de trei ori, ieri, intr-un interval de cateva ore, in zona Vrancea. Seismele nu au fost, insa, puternice, avand o intensitate de pana la 3.2 grade pe scara Richter. Primul din seria de trei cutremure a avut loc la primele ore ale diminetii, mai exact la ora 6.25, in judetul Vrancea, la o adancime de 87 de kilometri si a avut 2.7 grade pe scara Richter. Al doilea, conform precizarilor expertilor Institutului National de Fizica a Pamantului, a avut loc la circa doua ore si jumatate mai tarziu, mai precis la ora 8.48. De aceasta data, miscarea telurica, de 2.6 garde pe scara Richter, s-a produs in judetul Buzau, la o adancime de 96 de kilometri.
Un al treilea cutremur, si cel mai puternic din seria celor produse joi, a avut loc la ora 11. Nici acesta nu a fost un seism de adancime, inregistrandu-se la 130 de kilometri adancime, conform datelor publicate pe site-ul INFP. Seismul de 3.2 grade pe scara Richter, din judetul Buzau, a avut epicentrul la 41 de kilometri de Covasna, ala 47 de kilometri de Ramnicu Sarat, la 52 de kilometri de orasul Focsani si la 56 de kilometri de Buzau.
De la inceputul anului 2015, cel mai puternic cutremur care a avut loc in Vrancea, zona foarte activa din punct de vedere seismic, a avut 4.3 grade pe scara Richter si s-a produs pe 4 ianuarie, in judetul Buzau.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here