Trei fraţi cu vârste cuprinse între 30 şi 45 de ani, din localitatea Amaru, judeţul Buzău, trăiesc sub cerul liber, la propriu, mai precis între ruinele casei în care s-au născut. Un apel pentru sprijinirea celor trei fraţi a fost lansat pe Facebook de un grup de buzoieni care doresc să ajute familii cu posibilităţi financiare limitate. Fraţii Sitaru, Nistor, Gheorghe şi Gheorghe (zis Vasile), trăiesc în condiţii greu de imaginat. Casa lor părintească a fost mistuită de flăcări, iar din imobil au rămas doar pereții. Locuinţa a rămas fără o mare porţiune din acoperiş, pereţii s-au dărâmat pe alocuri, nu mai au geamuri şi uşi, iar interioarele casei sunt pline de moloz şi multe vechituri. Nici soba nu mai poate fi folosită pentru că este înfundată, motiv pentru care fraţii Sitaru fac focul într-una dintre odăi.

Pentru a nu îngheţa noaptea, bărbaţii dorm înghesuiţi unul lângă altul. Doi dintre ei au probleme de sănătate şi primesc pensie pentru handicap psihic. Venitul lor mai este completat cu ceea ce câştigă cu ziua fraţii apţi de muncă, ajutoare sporadice din partea vecinilor şi ale unei fundaţii creştine.

Un apel pentru sprijinirea celor trei fraţi a fost lansat pe Facebook de un grup de buzoieni care doresc să ajute familii, copii sau bătrâni cu posibilităţi financiare limitate.

”Uitaţi cum trăiesc 2 fraţi dintr-un sat din Buzău. Unul din ei are handicap mintal şi o mână dezvoltată anormal şi chiar în aceste condiţii munceşte în sat! Menţionez că nu au cu ce să se încălzească! Le-ar fi de ajutor o sobă mobilă sau să li se renoveze 2 camere din casă şi să li se construiască o nouă sobă. Mai au nevoie de alimente, haine, pături, o saltea. Vom contacta şi primarul pentru a-i sugera să-i mute într-o altă casă”, se arată în mesajul postat pe pagina de Facebook impreunapentrubuzoieni.

1 COMENTARIU

  1. Poate ii ajuta concret fostul primar al Buzaului, cred dl Boscodeala, praca este de origine din aceasta comuna. Pe vremuri figura in declaratia de venituri cu proprietati suficiente si chiar amplasate acolo, in Amaru. Succes!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here