Direcţia Silvică Buzău va scoate la vânzare peste 3.000 de brazi şi molizi în perioada sărbătorilor de iarnă. Preţurile vor fi pentru toate buzunarele, în funcţie de timpul pomilor de Crăciun şi de înălţimea acestora. Direcţia Silvică Buzău va comercializa peste 1.600 de pomi de Crăciun tip “Douglas verde”, cu înăţimi între 0,6 metri şi 2 metri contra unor preţuri care variază între 50 de lei şi 104 lei bucata. Toţi brazii vor putea fi cumpăraţi din pepiniera Simileasca. Preţurile nu s-au modificat faţă de anul trecut. Astfel că, în funcţie de înălţime, pentru specia Douglas verde, buzoienii vor trebui să plătească între 50 şi 104 lei iar pentru cel brumăriu între 70 şi 177 lei. La molid, tarifele sunt mai mici şi variază între 19 şi 94 lei. Pentru un brad cu dimensiuni de până la 2 metri preţurile urcă până la 120 lei. Toate tarifele percepute au Taxa pe Valoare Adăugată inclusă.
Pomii de Crăciun vor fi achiziţionaţi cu tot cu rădăcină pentru ca ei să poată fi replantaţi după ce sărbătorile de iarnă se sfârşesc.

Totodată, Direcţia Silvică intenţionează să scoată la vânzare şi brăduţii proveniţi din eventualele confiscări. Brazi tăiaţi se vor găsi numai la proprietari privaţi de păduri, până în prezent fiind centralizate la Direcţia Silvică cereri de aprobare pentru o mie de brazi de pe raza judeţului Buzău. Ofertele de brazi tăiaţi vor apărea şi în urma unor confiscări. Aceştia vor ajunge pe piaţă la preţuri cuprinse între 12,5 lei şi 37 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here