luni, septembrie 20, 2021

Trenul Unirii oprește, astăzi, în Gara Buzău

0

Trenul Unirii va opri, în această dimineaţă, în Gara Buzău, acesta fiind modul în care CFR Călători serbează Mica Unire de la 1859.

„Marţi, 24 ianuarie a.c., angajaţii feroviari, alături de toţi românii, sărbătoresc 158 de ani de la Unirea Principatelor Române sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza, primul pas spre înfăptuirea statului naţional unitar român. Pentru a marca evenimentul, CFR Călători va numi simbolic, pentru o zi, garnitura IR 10661, Trenul Unirii. Acesta va fi remorcat de o locomotivă Tricoloră şi va pleca la ora 05.50 din Bucureşti Gara de Nord către Iaşi”, se arată în comunicatul CFR.
Garnitura va opri în Gara Ploieşti Sud, la ora 06.28, apoi la Buzău, la 07.32. Locomotiva Tricoloră va tracta Trenul Unirii spre Iaşi şi se va întoarce în aceeaşi zi, cu plecare la 16.50 şi sosire în Bucureşti la ora 23.00. La casele de bilete din marile gări, călătorii vor primi câte un simbol tricolor, semn al unirii românilor.
Trenul Unirii va avea ca pasageri speciali un grup de biciclişti. Ei vor duce spre Iaşi mesajul unirii pe de o parte, iar pe de altă parte vor consemna faptul că trenul, un mijloc de transport prietenos cu mediul ca şi bicicleta, face ca distanţa dintre oameni şi locuri să dispară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here