17tren_RZV_01_49d8ee67a7Trenurile de călători şi de marfă circulă miercuri cu viteze reduse cu 20-30 de kilometri pe oră faţă de viteza normală, din cauza faptului că temperatura la nivelul şinei depăşeşte 50-55 de grade Celsius, unele garnituri putând ajunge la destinaţii cu întârzieri. Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA a anunţat că atunci când sunt anunţate temperaturi care ar putea ajunge la 39 de grade, trenurile vor reduce viteza de circulaţie, în anumite intervale de timp, pentru desfăşurarea traficului feroviar în condiţii de siguranţă.
„Măsura de reducere a vitezelor de circulaţie în anumite intervale de timp în care temperaturile depăşeşc limitele normale este obligatorie pentu siguranţa traficului feroviar şi, de asemensea, este aplicată de toate administraţiile de cale ferată. Este important de menţionat că în perioada de caniculă temperaturile înregistrate la nivelul şinei depăşesc 50-55 de grade C”, au precizat reprezentanţii companiei CFR.
Miercuri, trenurile de călători şi de marfă circulă cu viteze reduse cu 20-30 de kilometri pe oră faţă de viteza normală de circulaţie, pe durate determinate.
În perioadele caniculare, personalul de întreţinere a căii ferate face revizii suplimentare pe întreaga reţea feroviară, respectiv însoţiri de trenuri, verificări directe ale căii, măsurarea şi înregistrarea permanentă a evoluţiei temperaturilor în şină, a precizat sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here