Familia unui amarat din Fundeni, caz social al Primariei Zarnesti, mort la Spitalul Sapoca, acuza angajatiide la Morga Spitalului Judeţean ca i-au purtat pe drumuri si ca au intarziat autopsia acestuia in mod nejustificat, dupa ce au ratacit actul de identitate al decedatului.

bscap0011Constantin Harapu, in varsta de 39 ani, a fost internat la Spitalul de Neuropsihiatrie Sapoca in luna decembrie a anului trecut, unde a si decedat in dupa-amiaza zilei de 1 ianuarie. Corpul neinsufletit a fost dus, in aceeasi, la Morga Spitalului Judeţean, in vederea efectuarii autopsiei – pentru care familia a primit aprobarea conducerii institutiei sa se desfasoare gratuit -, operatiune careia, insa, i-a venit randul abia in dupa-amiaza zilei de marti.

Necazurile au inceput, sustine Cristian Harapu, una dintre rudele decedatului, in momentul in care angajatii Morgii le-au comunicat ca, de fapt, autopsia nu poate fi efectuata, intrucat cei de la Sapoca au omis sa trimita, odata cu celelalte acte ale defunctului, si buletinul acestuia. Miercuri dimineata, oamenii s-au prezentat la Săpoca, iar personalul de acolo a rascolit, fara succes, Spitalul de Neuropsihiatrie, in cautarea actului.

Reintorsi la Morga spitalului buzoian, membrilor familiei decedatului li s-a comunicat cu senitatate ca actul – in fapt o adeverinta de identitate valabila – fusese gasit.

Angajatii Morgii Spitalului Judetean de Urgenta nu au avut de facut, in fata presei, niciun comentariu legat de respectivul incident.

Mihail Tudor

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here