copil calculator euro 200Directorii de şcoli sunt aşteptaţi în cel mai scurt timp la Inspectoratul Şcolar Judeţean Buzău, pentru a lua tichetele aferente programului „Euro 200“, ce urmează a fi distribuite elevilor pentru a-şi cumpăra calculatoare. Termenul limită pentru ridicarea tichetelor este astăzi, până la ora 13.00. Această grabă a fost impusă întrucât elevii cu posibilităţi materiale reduse, beneficiari ai acestui program susţinut financiar de Ministerul Educaţiei, trebuie să îşi achiziţioneze calculatoarele până la finele lunii august.

Numărul elevilor buzoieni care vor beneficia anul acesta de sprijin financiar pentru achiziţionarea unui calculator prin programul „Euro 200“ se ridică la 667. Sistemele vor fi achiziţionate doar de la acele puncte comerciale care au încheiat contract cu Ministerul Educaţiei, iar sumele vor fi virate în contul acestora numai după ce elevii se vor prezenta la sediul Inspectoratului Şcolar cu factura detaliată, din care să rezulte clar că tranzacţia a avut loc.

Programul „Euro 200“, privind acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziţionării de calculatoare, se adresează elevilor şi studenţilor care provin din familii cu venituri brute lunare de până la 150 lei de fiecare membru. Sumele acordate nu acoperă însă preţul de achiziţie a unui calculator tip desktop. Pentru un sistem clasic, preţul de pornire este de 1.000 lei. La această sumă se mai adaugă însă şi monitorul, care poate fi achiziţionat cu sume cuprinse între 300 şi 500 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here