criminalist politie

Un tânăr din Buda, suspectat că şi-a sugrumat iubita, româncă, în Spania, a fost găsit acasă de poliţiştii buzoieni. Tânărul, în vârstă de 28 de ani, era urmărit la nivel internaţional la solicitarea autorităţilor judiciare din Spania, care emiseseră pe numele tânărului mandat european de arestare. El este suspectat de săvârşirea infracţiunii de „omucidere voluntară”, potrivit Codului Penal din Spania. Poliţiştii l-au prezentat ieri Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti, în conformitate cu prevederile Legii nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală, procurorii dispunând măsura reţinerii.

Tânărul a fost prezentat ulterior Curţii de Apel Ploieşti, iar magistraţii au luat împotriva lui măsura arestării preventive, până la predarea către autorităţile judiciare spaniole tânărul fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău.

Buzoianul ar fi comis crima pe 3 septembrie. Cadavrul fetei, în vârstă de 21 de ani, de loc din Vrancea, a fost descoperit de poliţia spaniolă din oraşul spaniol Leon. Corpul neînsufleţit al fetei a fost găsit după 4 zile de la moarte, de un coleg de apartament în care ea locuia cu chirie împreună cu iubitul său. Tânăra locuia la adresa la care a fost găsită de aproximativ două săptămâni. Din primele cercetări, se pare că buzoianul şi-ar fi strangulat iubita după o ceartă aprinsă.

Vecinii ar fi spus că nu au auzit nimic şi că nu o cunoşteau de multă vreme pe românca de 21 de ani. Poliţia spaniolă a iniţiat primele cercetări la un club de noapte din apropierea imobilului în care cei doi locuiau pentru a-l găsi pe prietenul victimei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here