P5163672Au căutat una și au dat peste altceva. Joi, poliţiştii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au desfăşurat o acţiune pe raza oraşului Nehoiu şi a comunelor Gura Teghii şi Brăeşti. Poliţiştii au efectuat control la un depozit de materii explozive, precum şi la deţinători legali de arme şi au urmărit identificare persoanelor care deţin arme şi muniţii fără respectarea prevederilor legale. În urma verificărilor efectuate, a fost identificat un buzoian de 29 de ani care a introdus în ţară, fără drept, o armă neletală din categoria celor supuse autorizării, pe care ulterior a vândut-o unui bărbat din comuna Brăeşti, persoană neautorizată să deţină astfel de arme.Pe numele celor doi a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „trafic ilicit”, respectiv „deţinere de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept”. Totodată, arma a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor.

Poliţiştii Biroului AESP au identificat şi un bărbat în vârstă de 41 de ani, din Nehoiu, care ţinea fără drept la domiciliu, în captivitate, două exemplare din specia căprior (femelă şi mascul), pe care intenţiona să le comercializeze. Cele două exemplare din specia căprior au fost predate Clubului de vânătoare Pătârlagele, în vederea îngrijirii şi eliberării acestora în fondul de vânătoare.

În urma verificărilor efectuate de poliţişti, a mai rezultat că bărbatul în vârstă de 41 de ani deţinea la domiciliu şi o armă cu aer comprimat, fără a fi autorizat în acest sens. Arma a fost ridicată în vederea cercetărilor, pe numele suspectului fiind întocmit dosar sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „capturarea sau uciderea speciilor de faună sălbatică” şi „deţinere de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept”.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here