Curtea Constituțională a dat undă verde, din nou, Poliției Rutiere să folosească radarele din mașini neinscripționate şi care nu sunt amplasate în locuri vizibile. Curtea Constituțională a respins, miercuri, pentru a doua oară, modificarea Codului rutier prin care Poliției îi era interzis să utilizeze dispozitivele de măsurare a vitezei din autovehicule care nu au înscrisurile Poliţiei şi nu sunt amplasate în locuri vizibile. Decizia a fost luată cu unanimitate de voturi.

Legea fusese adoptată de Camera Deputaților, în calitate de for decizional, pe 14 mai, cu 186 voturi ”pentru”, 21 ”împotrivă” şi 7 abţineri.
Vara trecută, la inițiativa unui liberal, Codul rutier fusese modificat în sensul că mașinile de politie cu radar trebuia presemnalizate cu un panou afișat cu 500 – 1.000 de metri înainte, pe sensul de mers. De asemenea, mașinile cu radar ar fi trebuit să fie inscripționate vizibil, dar şi poziționate la vedere, iar radarele de tip pistol nu puteau fi folosite la mai mult de 10 metri de maşina de poliţie.
Si atunci, preşedintele Klaus Iohannis a atacat modificările la CCR, iar noiembrie 2018 legea a fost respinsă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here