Aproape 9.000 de controale au desfășurat, luna trecută direcțiile județene sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor în unitățile din industria agroalimentară. A fost verificat modul cum se des­fășoară activitatea în domenii precum fabricarea produselor de morărit, a pâinii, a produselor de patiserie, a băuturilor răcoritoare, alcoolice, în centrele de depozitare a produselor alimentare, a semințelor, legumelor și fructelor. Acțiunile de control au avut în vedere aspectele privind calitatea spațiilor de depozitare a produselor alimentare, manipu­larea, prelucrarea, depozitarea acestora, controlul dă­ună­torilor, documentele pre­vă­zute de legislație, condițiile de igienă și de funcționare a acestora.

Verificările s-au soldat cu aplicarea a 72 de amenzi contravenționale în valoare totală de 117.800 lei pentru neregulile depistate, precum și 114 avertismente pentru deficiențe minore. Amenzile și avertismentele au fost aplicate în 21 dintre județe și în municipiul București. În urma controalelor cu această tematică efectuate în cursul lunii februarie la nivelul județului nostru, inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Buzău au aplicat amenzi în valoare de 600 de lei, după ce au constatat că nu au fost igienizate căile de acces prin unitate, la unul dintre agenții economici verificați.

Cele mai mari sancțiuni contravenționale au fost aplicate în județele Dâmbovița, în valoare de 19.400 de lei, Cluj, în valoare de 17.000 de lei, Ilfov și Mureș, în valoare de 13.600 de lei. La Buzău, Alba, Bihor, Sălaj, Vaslui și Vrancea au fost aplicate cele mai mici amenzi, în valoare de 600 de lei, principalele nereguli depistate fiind igiena necorespunzătoare, manipulare necorespunzătoare a produselor alimentare, etichetare incompletă, depozitarea necorespunzătoare și funcționarea în spații neaprobate sanitar veterinar.

1 COMENTARIU

  1. A ramas Marijan fara bani pentru casa de la Bogza ? S-au retras investitorii de la Rm Sarat, Mironel, Florinel și Cosminel ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here