elevi lapte cornŞcolile fac în această perioadă obiectul verificărilor pentru mai multe instituţii abilitate. Luate la control de Direcţia de Sănătate Publică şi de ISU, acum unităţile şcolare sunt verificate şi de DSV. Inspectorii sanitar-veterinari derulează controale la nivelul unităţilor de vânzare cu amănuntul din incinta ori vecinătatea unităţilor de învăţământ, precum şi în blocurile alimentare ale creşelor, grădiniţelor, internatelor, semiinternatelor care îşi desfăşoară activitatea pe raza judeţului Buzău privind recepţia, depozitarea şi manipularea de produse alimentare. Principalele aspecte urmărite sunt reprezentate de existenţa, în funcţie de situaţie, a documentului de înregistrare sanitar – veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, respectarea cerinţelor generale de igienă referitoare la aspectele structurale şi facilităţile obiectivului controlat, dar şi a spaţiilor de depozitare şi manipulare a produselor alimentare, originea materiilor prime şi a documentelor însoţitoare obligatorii care atestă provenienţa produselor alimentare.