Un alt urs înfometat atacă, în această perioadă, gospodăriile din zona Begu, comuna Pănătău. Ursul coboară noaptea din pădure şi intră în curțile oamenilor, înfruptându-se din animalele acestora. Localnicii se tem să mai iasă din case şi nu ştiu ce să facă pentru a-şi proteja animalele. Ultimul atac al ursului a avut loc azi-noapte într-o gospodărie din Begu, un sat izolat din comuna Pănătău.

„Este a patra oară în doi ani când ne atacă. Acum un an ne-a luat un porc, iar înainte ne-a omorât de două ori câte zece mieluți. Azi-noapte ne-a atacat porcul, după cum se vede în imagini. (…) Ursul nu mai are nicio ruşine, intră noaptea în curte şi merge pe lângă casă, de îți e şi frică să mai ieşi afară”, a scris Ionuț Albu, localnicul păgubit din satul Begu, comuna Pănătău.

La mijlocul lunii aprilie, un scandal izbucnit la Colți după  ce primarul comunei, Pavel Petrişor Rădulescu, s-a bucurat atât de tare de capturarea ursului care îi necăjea pe săteni de ani de zile, încât i-a făcut animalului un soi de „pomană”, stropindu-l cu bere. Reacția ministrului Mediului a fost una extrem de dură, Grațiela Gavrilescu anunțând atunci că va solicita o anchetă privind modul în care s-a făcut recoltarea ursului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here