caloriferul9-1329412283Pentru familiile si persoanele care au venituri reduse, Statul acorda si anul acesta ajutoare sociale de incalzire. Fata de anii anteriori, anul acesta au fost facute si cateva modificari. Aceste ajutoare de incalzire vor fi acodate in perioada 1 noiembrie 2013- 1 martie 2014. Persoanele singure pot beneficia de ajutoare daca au venituri maxime de 1.082 de lei, in timp ce familiile trebuie sa se incadreze in 786 de lei pe membru de familie. Persoanele care solicita ajutorul de incalzire nu trebuie sa detina bunuri mobile si imobile sau terenuri in proprietate. Solicitantii trebuie sa utilizeze  ca modalitati de incalzire energia termica in sistem centralizat, gazele naturale, energia electrica, lemnele, carbunii ori combustibilii petrolieri. Consumatorii care folosesc gazele naturale trebuie sa aiba un venit maxim de 615 lei, regula care se aplica si in cazul celor care utilizeaza energie electrica.

Pentru a beneficia de ajutorul de incalzire persoanele care indeplinesc conditiile impuse trebuie sa completeze o cerere si o declaratie pe propria raspundere referitoare la veniturile sale si la bunurile detinute. La dosar trebuie adaugate si actele de identitate ale solicitantului, cat si cele ale membrilor de familie, o adeverinta de la asociatia de proprietari prin care se arata numarul membrilor familiei, dar si codul de client si o factura de gaze sau de electricitate.

Solicitantul trebuie sa ataseze la dosar si o adeverinta de salariat ori talonul de somaj sau cel de pensie, certificatul de incadrare in grad de handicap sau alt document care atesta venitul, dupa caz. Formularele de cerere si declaratia pe proprie raspundere se pot descarca de pe site-urile primariilor, al Ministerului Muncii sau al AJPIS. Data limita de depunere a dosarului pentru ajutorul de incalzire este 5 noiembrie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here