RABLA_f299a2f73dTermenul de utilizare a tichetelor valorice din cadrul programului Rabla a fost prelungit pentru persoanele juridice, potrivit unui act normativ publicat marti in Monitorul Oficial. Prin urmare, s-a prelungit si termenul pana la care se poate depune ultima cerere de decontare pentru 2013.

Ordinul Ministerului Muncii nr. 2230/2013, publicat in Monitorul Oficial nr. 611, din 1 octombrie 2013, modifica Ghidul Programului Rabla, in sensul ca se aduc completari la termenele limita pana la care pot fi folosite tichetele valorice obtinute in urma casarii autovehiculului uzat.

Mai precis, conform normelor de pana acum, utilizarea tichetului se facea in termen de cel mult 45 de zile lucratoare de la eliberarea sa de catre colectorul validat, fara a se depasi insa data de 20 noiembrie, prevederea aplicandu-se atat in cazul persoanelor fizice, cat si in cazul celor juridice si institutiilor publice.

Actul normativ publicat marti modifica, insa, aceste dispozitii, astfel ca termenul limita pana la care poate fi folosit voucher-ul de catre persoanele juridice s-a prelungit pana pe 10 decembrie. „Utilizarea tichetului de catre beneficiarul persoana juridica se face pana la data de 10 decembrie 2013 inclusiv”, se arata in documentul citat.

Conform prevederilor, daca proprietarul nu foloseste tichetul pana la 10 decembrie, nu va mai avea dreptul de a beneficia de prima de casare. Pana acum, data limita de folosire a tichetului era 20 noiembrie (acest termen s-a pastrat pentru persoanele fizice, n.red.).

Si termenele limita pentru depunerea cererilor de decontare au fost modificate. Concret, utima cerere de decontare se va depune, cel mai tarziu, la data de 13 decembrie 2013, fata de 25 noiembrie, cat era termenul initial.

Noile reglementari stabilesc, de asemenea, ca decontarea cererilor se va efectua pana la data de 31 decembrie 2013 inclusiv.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here