Angajatorii care le acordă salariaţilor şi tichete de masă pot mări valoarea acestor bonuri până la maximum 15 lei (faţă de 9,5 lei) pentru ziua lucrătoare, potrivit Legii nr. 218/2016, care a intrat în vigoare de la 1 decembrie. Angajatorii nu vor fi obligaţi să acorde tichete cu noua valoare maximă (15 lei), ci doar să se încadreze în ea, deci pot rămâne şi la valoarea de 9,5 lei. Potrivit legii, tichetele de masă sunt emise pe suport de hârtie sau în format electronic şi sunt destinate exclusiv alocaţiei individuale de hrană, consturile acestora fiind suportate integral de angajator.

Unele companii private au anunţat deja că vor acorda tichete de masă la valoarea majorată de 15 lei, prezentând această măsură ca pe o mărire salarială care, în câteva cazuri, se adaugă majorării salariului nominal.

Ca şi până acum, tichetele de masă pot fi folosite exclusiv pentru plata mesei sau pentru achiziţionarea de produse alimentare în unităţi de alimentaţie publică, magazine alimentare, cantine-restaurant sau bufete cu care unităţile emitente de tichete de masă pe suport hârtie au contractat prestarea serviciilor respective. Tichetele de masă sunt scutite de impozite şi taxe, atât în cazul angajatorilor, cât şi al salariaţilor, la fel şi tichetele-cadou – a căror valoare maximă se menţine la 150 de lei per angajat.

Guvernul nu a susţinut proiectul legislativ de majorare a valorii tichetului de masă, argumentând că în anii electorali nu trebuie angajate cheltuieli bugetare suplimentare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here