Locotenentul (rtr.) Aurel Mîncu, veteran buzoian care a luptat timp de trei ani pe front, fiind mărşăluitor între Odessa şi Cehoslovacia împlineşte 98 de ani, pe 4 noiembrie, prilej pentru reprezentanţii garnizoanei Buzău să-i dedice o zi specială. În semn de respect pentru profesionalismul, competenţa şi energia de care Aurel Mîncu a dat dovadă în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, militarii Garnizoanei Buzău, în colaborare cu Asociaţia Naţională a Veteranilor de Război – filiala Buzău şi Centrul Militar Judeţean i-au dedicat veteranului o zi festivă.
Acesta le-a împărtăşit oaspeţilor amintiri din timpul războiului. ”După un bombardament greu şi lung, căpitanul Negrescu, ieşit din adăpost, după ce trecuse iadul şi ne făceam prezenţa, am constatat că încărunţise. Pierderi de vieţi au fost şi la Dalnik, unde s-a amenajat un cimitir al eroilor de peste un hectar, ordonat milităreşte, pe grade. Preoţii militari au avut mult acolo de lucru. Pe frontul de răsărit, trebuia, treptat, să te obişnuieşti cu ideea că nu toţi mor de bătrâneţe”, a spus locotenentul (rtr.) Aurel Mîncu.
Veteranul de 98 de ani a fost felicitat de către comandantul Diviziei 2 Infanterie „Getica”, general de brigadă Gheorghiţă Vlad, preşedintele Asociaţiei Cultului Eroilor Buzău, general de brigadă (r) Achim Alstani, generalul de brigadă în retragere Neculai Enache, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război – filiala Buzău, colonel ing. Ionel Stoica, comandantul Centrului Militar Judeţean şi de către locotenent-colonel Ionel Bratu, comandantul Comenduirii Garnizoanei Buzău.
Veteranului i-au fost dăruite, în semn de maximă apreciere, diplome de excelenţă, flori, plachete şi un tricolor care să-i păstreze în suflet profunda recunoştinţă a militarilor de azi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here