autobuzÎn urma efectuării unui audit al performanţei privind eficacitatea serviciului public de transport de persoane, din perspectiva eficienţei în perioada 2010-2013, audit desfăşurat în perioada noiembrie-decembrie 2014, inspectorii Camerei de Conturi Buzău au formulat mai multe recomandări pe care le-au trimis Primăriei Buzău. Una dintre ele este legată de revizuirea autorizaţiilor de traseu acordate operatorilor privaţi şi anularea acelora care nu întrunesc condiţiilor legale de acordare. Un alt punct al raportului se referă la stabilirea, pentru operatorii privaţi de trasee distincte faţă de traseele deja concesionate SC TRANS BUS SA. Mai exact, maxi taxi trebuie înlăturate de pe rutele pe care circulă autobuzele TRANS BUS SA, urmând să aibă trasee şi staţii diferite.
Şi SC TRANS BUS SA are o serie de obligaţii legate de acordarea de gratuităţi, cum ar fi „ Analiza posibilităţilor financiare ale UATM ( Unitatea Teritorial Administrativă Municipiul) Buzău de a susţine gratuităţile acordate şi, în funcţie de rezultate, modificarea modalităţilor de acordare a facilităţilor la transportul în comun urban de călători, ţinând cont şi de obligativitatea subvenţionării numai a activităţii de transport public nu a întregii activităţi a SC TRANS BUS SA.
Recomandările Curţii de Conturi trebuie puse în practică până cel mai tîrziu pe 30 aprilie, iar implementarea lor trebuie comunicată Camerei de Conturi Buzău.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here