politia-diicotÎn perioada 19 – 21 aprilie, efectivele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au fost angrenate în misiuni de menţinere a climatului de siguranţă publică, prin acţiunile derulate urmărindu-se şi asigurarea unei intervenţii rapide şi eficiente la semnalarea oricărui incident sau ori de câte ori situaţia a impus. Zilnic, în cadrul dispozitivelor de siguranţă publică, au acţionat în medie aproximativ 200 de poliţişti. Pentru noaptea de Înviere, efectivele au fost suplimentate, astfel că aproximativ 250 de poliţişti au fost prezenţi pe stradă, inclusiv în zona locaşurilor de cult.Poliţiştii au acţionat pentru prevenirea furturilor din buzunare, genţi ori din autovehicule, precum şi pentru prevenirea altor fapte antisociale ce s-ar fi putut produce în locurile aglomerate. Una dintre priorităţile misiunilor întreprinse de poliţişti în această perioadă a constat în prevenirea şi combaterea faptelor antisociale în zonele de agrement, unde s-au concentrat aglomerări de persoane.

În cadrul acţiunilor desfăşurate în perioada 19 – 21 aprilie, au fost constatate 12 infracţiuni, dintre care 10 în flagrant. Şapte dintre infracţiunile constatate în flagrant au fost la regimul circulaţiei pe drumurile publice, respectiv „conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului” (4) şi „conducerea unui vehicul neînmatriculat” (3). Poliţiştii au identificat şi doi buzoieni în vârstă de 39 şi 44 de ani, care deţineau câte o armă de tir sportiv cu aer comprimat de calibru 5,5 mm, fără a fi autorizaţi în acest sens. În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor”. De asemenea, poliţiştii au aplicat 628 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 444 la regimul circulaţiei pe drumurile publice, 85 pentru fapte de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 99 la alte acte normative, în valoare totală de 141.150 de lei. 170 dintre sancţiunile aplicate conducătorilor auto au fost la regimul legal de viteză.

Poliţiştii cu atribuţii pe linie rutieră au reţinut în vederea suspendării 25 de permise de conducere, cele mai multe pentru depăşirea cu mai mult de 50 km/h a limitelor de viteză maxime admise şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice.Deşi în această perioadă s-au înregistrat valori ridicate de trafic, în special pe drumurile naţionale, pe raza judeţului Buzău nu s-au înregistrat accidente grave de circulaţie. Poliţiştii din dispozitivul de ordine şi siguranţă publică au intervenit, în perioada 19 – 21 aprilie, la 119 sesizări primite prin S.N.U.A.U. 112, dintre care 50 au fost din mediul urban, iar 69 din mediul rural.În urma verificărilor efectuate de poliţişti, în 19 situaţii aspectele semnalate nu s-au confirmat. Întrucât în 4 cazuri a rezultat că apelurile au fost false, poliţiştii au luat măsura sancţionării contravenţionale. Începând cu data de 19 aprilie şi până în a doua zi de Paşti, pe raza judeţului Buzău nu s-au înregistrat fapte de tulburare gravă a ordinii şi liniştii publice sau alte genuri de evenimente grave.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here