Pompierul anuluiDoi angajaţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău au fost desemnaţi „Pompierul anului”, respectiv „Salvatorul anului” ca urmare a implicării lor în activitatea ISU. Prin ordin al inspectorului şef al ISU, plutonierul adjutant Cătălin Neagu şi plutonierul adjutant şef Costel Bunea au fost recompensaţi cu diploma de ”Pompierul Anului”, respectiv „Salvatorul anului”.
Cătălin Neagu este comandant de gardă de intervenţii în cadrul Detaşamentului de Pompieri Buzău şi în cursul anului trecut s-a remarcat prin numărul mare de intervenţii deosebite la care a participat. Pompierul s-a evidenţiat atat la stingerea incendiilor, cat şi la intervenţiile din timpul inundaţiilor.
Salvatorul anului
Costel Bunea, desemnat „Salvatorul anului”, este angajat al Detaşamentului de Pompieri Rîmnicu Sărat unde face parte din echipele de salvatori şi paramedici. Ultima sa misiune importantă s-a desfăşurat în luna decembrie în timpul ninsorilor abundente cand a reuşit să ducă la spital, cu autoşenilata un copil de 3 ani care avea nevoie urgentă de îngrijiri medicale.