soferiNoile amenzi rutiere intră în vigoare sâmbătă, 14 februarie, când se împlinesc 30 de zile de la publicarea în Monitorul Oficial. Coincidența face ca modificările rutiere să devină valabile pentru șoferi chiar începând cu ziua de Sf. Valentin, sărbătoarea iubirii. Cea mai severă sancțiune va ajunge la 9.750 lei, adică de 10 ori salariul minim pe economie. Poliția încearcă să calmeze spiritele, insistând asupra faptului că sancțiunile nu au devenit mai dure, ci doar s-au indexat, fiind corelate cu salariul minim pe economie. Valoarea maximă se poate aplica doar în cazul persoanelor juridice (adică firme de transport, firme care se ocupă de întreţinerea drumurilor), precizează Poliția, în vreme ce amenda maximă pentru persoane fizice este de 1.950 de lei.
O modificare a Codului ar fi, totuși, introducerea unor amenzi pentru șoferii care nu asigură pasagerii minori în centură sau într-un dispozitiv special, omologat.
În acest sens, poliţiştii buzoieni vor desfăşura o activitate de prevenire având drept scop informarea conducătorilor auto cu privire la protecţia minorilor prin prisma noilor reglementări aduse Codului Rutier.
Activitatea se va desfăşura în municipiul Buzău, în imediata apropiere a unităţilor de învăţământ, pe arterele naţionale DN 2 E85, DN 10 şi DN1B E577, precum şi pe raza municipiilor Buzău şi Rm.Sărat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here