large_05-9-12--8-45-22alimente ueGuvernul a extins numărul persoanelor defavorizate care beneficiază de ajutoare pentru alimente. Printr-o hotărâre de guvern, au fost modificate o serie de prevederi din Programul Operaţional pentru Ajutorarea Persoanelor Defavorizate 2014, în sensul că „se va extinde numărul beneficiarilor, întrucât limitele de venituri din pensii şi indemnizaţii de şomaj eligibile pentru primirea ajutoarelor alimentare vor fi modificate de la 400 lei/lună la 450 lei/lună.
În plus, se adaugă o nouă categorie de beneficiari pentru aceste ajutoare, respectiv persoanele fără venituri“, a declarat Valentin Şoneriu, secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene. Valentin Şoneriu a mai susţinut că „acest program a fost construit pentru a sprijini acele persoane cu adevărat defavorizate, din acest motiv mi se pare că este extrem de important ca produsele să ajungă la cei care au cea mai mare nevoie de ele, şi anume cei fără nici un fel de venit. Am decis să facem distribuiţia pe liste de la nivelul autorităţilor locale, deoarece primarii sunt cei care cunosc cel mai bine problemele comunităţilor lor şi în colaborare cu instituţiile descentralizate ale Ministerului Muncii sperăm să ajungem la beneficiarii reali ai proiectului”. Actul normativ stabileşte „caracteristicile tehnice ale produselor alimentare care fac obiectul ajutoarelor alimentare şi dispune, prin direcţiile judeţene ale ANSVSA, efectuarea unor verificări ale produselor alimentare livrate de furnizori”. Nu în ultimul rând, Guvernul a venit cu clarificări asupra atribuţiilor instituţiilor publice centrale şi locale implicate în aplicarea şi derularea programului.
Până acum, aveau dreptul la aceste ajutoare peste 70.000 de buzoieni: persoane cu venit minim garantat, persoane cu handicap, pensionari şi şomeri cu venituri sub 400 lei, dar şi revoluţionari. Începând de anul trecut, ajutoarele alimentare se acordă în baza unor cupoane, iar fiecare beneficiar primeşte 4 litri de ulei, 4 kilograme zahăr, 4 kilograme de făină albă, 4 kilograme de făină de mălai, 2 pungi de paste făinoase (400 gr), 8 cutii conservă de carne de porc (300 gr), 6 cutii conservă de carne de vită (300 gr) și 10 cutii conservă pate de ficat (200 gr).

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here