Două bătrâne din Mărăcineni şi-au luminat casele cu lumânări sau cu lampe de gaz până anul acesta. Femeile, prea sărace pentru a-şi trage curentul în case au trăit în era tehnologiei cu flacăra unei lumânări. De curând primarul din Mărăcineni a auzit de drama localnicelor şi a mers personal la ele în casă pentru le aduce firele de curent electric. „Întâmplător am aflat că cele două femei nu au curent electric şi m-am hotărât să le ajut. Am făcut proiectul şi tot ce mai era necesar şi le-am adus contor şi fire de curent electric n case. Toate cheltuielile au fost suportate de mine pentru că ele sunt singure, nu au pe nimeni şi trăiesc din pensii mici”, ne-a spus primarul comunei Mărăcineni, Constantin Dumitru.

Acum femeilor  nu le vine să creadă că în sfârşit pot şi ele să se uite la televizor sau să ţină becuri aprinse. „Domnul primar mi-a băgat cuent în casă. Acum am şi eu bec c înainte aveam lumină de la lumânări, mai îmi aducea lumea sau de la lampă, dar e gazul scump”, ne-a spus Sorica Nistru, una dintre bătrânele care acum au curent electric în locuinţă.

În acelaşi timp, din bugetul comunei primarul din Mărăcineni a început şi asflatarea uliţelor. În paralel cu lărgirea drumului judeţean care tranzitează comuna, se fac şi lucrările de asfaltare pe străzile adiacente. „Din bugetul primăriei, am alocat 3 miliarde de lei vechi pentru asfaltarea uliţelor. Acum suntem n etapa de nivelare şi compactare, urmând să venim cu asfaltul. Eu mi-am propus să asfaltez minim dou străzi pe an şi mă refer la uliţele mai mari şi sper să şi reuşesc”, ne-a mai spus primarul Constantin Dumitru. Primul gopodar din comuna Mărăcineni şi-a propus să finalizeze proiectul de lărgire a drumului judeţean 203 K în primăvara anului viitor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here