Elevii de liceu au și preocupări mai puțin ortodoxe decât cele pe care ar trrebui să la aibă la vârsta lor. Jocurile de noroc sunt, se pare, o practică a tinerilor liceeni cărora școala nu le mai prezintă interes . O dovedește cea mai recentă descoperire a oamenilor legii într-unul din barurile controlate la sfârșitul săptămânii trecute.

Poliţiştii buzoieni au continuat  acţiunile preventiv-educative în zona unităţilor de învăţământ. Au fost efectuate verificări la 166  de unităţi şcolare şi 288 de societăţi comerciale şi au fost depistaţi 169 de elevi care absentau de la cursuri.

În perioada 28 februarie – 1 martie a.c., peste 400 de poliţişti din cadrul structurilor de ordine publică, proximitate şi poliţie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au fost angrenaţi în acţiuni preventiv-reactive, desfăşurate cu precădere în zona unităţilor de învăţământ, atât din mediul urban, cât şi din mediul rural.Poliţiştii au verificat, astfel, locurile şi zonele cunoscute ca frecventate de elevi, în vederea depistării celor care absentează de la cursuri şi au efectuat controale în unităţi comerciale, pentru a stabili dacă angajaţii se conformează interdicţiilor legale referitoare la comercializarea de băuturi alcoolice şi ţigări minorilor.

Totodată, s-a avut în vedere identificarea persoanelor care nu-şi justifică prezenţa în incinta şi zona adiacentă unităţilor de învăţământ şi a fost verificat modul de punere în aplicare a regulamentului de ordine interioară cu privire la accesul în unităţile şcolare şi modul de executare a serviciului de către personalul de pază.

În zonele în care s-a acţionat, poliţiştii au identificat şi 169 de elevi care absentau de la cursuri.

De asemenea, într-unul dintre barurile controlate de poliţiştii de proximitate din cadrul Poliţiei municipiului Buzău, au fost depistaţi trei adolescenţi (doi de 17 ani şi unul de 16 ani) şi un tânăr în vârstă de 19 ani, toţi elevi la un liceu din Buzău, în timp ce practicau jocuri de noroc neautorizate (joc de cărţi cu miză în bani).

Cei patru elevi au fost sancţionaţi contravenţional cu amenzi în valoare de 500 de lei, poliţiştii luând măsura sancţionării contravenţionale conform Legii nr. 61/1991 şi împotriva barmanului care a îngăduit practicarea jocului de noroc.

Totodată, conducerea liceului la care sunt înscrişi elevii respectivi a fost informată cu privire la aspectele constatate.

Siguranţa şcolarilor este o prioritate pentru Inspectoratul de Poliţie Judeţean Buzău, astfel că acţiunile de acest gen vor continua până la încheierea anului de învăţământ 2012 – 2013.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here