Poliţiştii din cadrul Biroului de Investigaţii Criminale au efectuat mai multe percheziţii la locuinţele unor buzoieni suspectaţi de comiterea unor infracţiuni. Aceştia au fost ajutaţi şi de poliţişti din cadrul Serviciilor de Intervenţie Rapidă, de Investigare a Fraudelor dar şi de cei ai Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate.

Astfel, într-una dintre locaţiile percheziţionate, locuinţa unui tânăr de 20 de ani, din Buzău cunoscut cu trecut infracţional în domeniul furturilor din societăţi comerciale, au fost găsite mai multe plicuri ce conţineau substanţe denumite generic etnobotanice, care au fost ridicate de poliţiştii din cadrul Serviciului Judeţean de Combatere a Criminalităţii Organizate Buzău în vederea expertizării.

În momentul efectuării percheziţiei, în aceeaşi locaţie au mai fost depistaţi alţi trei tineri, un băiat de 25 de ani şi două fete de 20, respectiv 19 ani, toţi din Buzău, cunoscuţi ca făcând parte din anturajul persoanelor cercetate pentru săvârşirea mai multor infracţiuni de furt.

Din aceeaşi locuinţă a mai fost ridicat pentru cercetări un pistol, un încărcător şi 20 de bile din plastic pentru care proprietarul nu avea documente legale. Arma urmează a fi expertizată pentru stabilirea categoriei din care face parte. Totodată, au mai fost ridicate două bâte de baseball, un levier şi un baston din cauciuc cu inserţie metalică a căror provenienţă urmează a fi stabilită după efectuarea cercetărilor ce se impun.

În cadrul aceloraşi activităţi, a fost efectuată o percheziţie într-un imobil închiriat de o buzoiancă în vârstă de 46 de ani, unde au fost găsite peste 290 de pachete de ţigări de diferite mărci, pentru care femeia nu avea niciun document de provenienţă.

Buzoianca a recunoscut că ţigările, cu timbru de Republica Moldova, urmau a fi vândute pe raza municipiului Buzău. A fost sancţionată contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, iar toată marfa a fost confiscată de poliţişti.

Cealaltă locaţie verificată de poliţişti a fost locuinţa unui adolescent în vârstă de 15 ani cu privire la care existau date că este principalul suspect în cazul unui furt de laptop, faptă comisă la începutul lunii august a.c..

Bunul a fost recuperat şi urmează a fi restituit păgubitului, iar împotriva suspectului s-a început urmărirea penală pentru comiterea infracţiunii de furt.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here