Mos Craciun a înlocuit saniile trase de reni cu maşini de teren 4×4 şi a pornit să ducă daruri familiilor sarace din satele izolate ale comunei  Chiliile. Fiecare persoana a primit câte un sac cu de-ale gurii, iar copiii s-au putut bucura de dulciuri. Cei care le-au făcut surpriza de sărbători localnicilor sunt membrii Asociatiei non-profit de Salvatori BGS.

Cătunele din zonele greu accesibile ale județului Buzău sunt de mulți ani în vizorul lui Moș Crăciun. Bătrânelul cu barbă albă are grijă să nu-i uite pe cei mici a căror viață e și așa foarte grea și plină de lipsuri. În această iarnă a poposit în comuna Chiliile. Alături de moș au venit și câteva dintre ajutoarele sale.

Mașinile de teren și-au croit drum printre văi și coaste și au ajuns și în cele mai îndepărtate zone.  Drumul accidentat prin văi și râpe nu a reușit să le pună probleme mașinilor 4X4, așa că au ajuns chiar și la cele mai izolate familii. Inițiatorii campaniei umanitare au vrut să aduca un strop de bucurie în prag de sărbatori oamenilor sărmani.

Echipajele au distribuit 300 de pachete in cinci sate raspandite pe mai multe dealuri, unde accesul autoturismelor obisnuite este aproape imposibil din cauza drumurilor accidentate. Cămările localnicilor din cele 5 sate componente ale comunei Chiojdu s-au umplut astăzi cu alimente de la orez ulei și zahăr până la dulciuri şi cozonaci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here