Buzoienii au posibilitatea ca, în plină iarnă, să admire lebede în toată splendoarea lor. O colonie de aproximativ 30 de asemenea păsări şi-a găsit adăpost pe o baltă din apropierea comunei Vadu-Paşii. Cei mai entuziasmaţi sunt copiii, care au fost aduşi de profesori să vadă lebedele cu ochii lor.

Pentru unii poate fi un fenomen neobişnuit însă, potrivit profesorului de biologie de la Şcoala din Vadu-Paşii, este pentru al doilea an în care aceste păsări se opresc aici, pentru că au găsit un zonă propice.

“Aici au găsit un habitat propice, pentru că au hrană şi nu intră în competiţie cu alte specii de păsări. Temperatura fiind una destul de ridicată pentru această perioadă, lebedele vor mai rămâne aici, cel puţin până îngheaţă apa, după care migrează către o clima mai caldă”, a declarat Dorina Bălăceanu, profesor de bilogie la Şcoala din Vadu-Paşii.

Autorităţile locale văd deja un potenţial turistic, iar pentru asta au pregătit concesionarea întregii zone, dar până acum nu au găsit niciun investitor.

“Pentru noi poate reprezenta un punct de atracţie turistică, iar pentru asta noi căutăm un investitor pentru a concesiona zona. Este pentru al doilea an în care această colonie de lebede se opreşte lângă localitatea noastră, iar pentru noi este ceva surprinzător”, a declarat Gheorghe Firon, viceprimarul comunei Vadu-Paşii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here