Timp de trei zile stațiunea Sărata Monteoru s-a întors în timp. Străzile au fost pline cu trăsuri de epocă, domnițe și domni îmbrăcați în rochii din secolul trecut dar și de cavaleri medievali. Expozițiile cu vânzare de antichități și produse tradiționale au completat tabloul de sărbătoare spre deliciul sutelor de turiști prezenți în acest week-end în stațiunea buzoiană.

Startul sărbătorii s-a dat încă de vineri, atunci când au fost deschise târgurile de produse tradiționale, unde negustorii veniți din toate colțurile țării și-au expus produsele. Ziua de sâmbătă a început cu un concert de fanfară pe esplanada Vilei Monteoru, după care alaiul format din trăsuri urmat de domni și domnițe îmbrăcați cu costume de epocă a pornit într-un tur al stațiunii. Alaiul a străbătut doi kilometri prin centrul staţiunii, în admiraţia şi aplauzele turiştilor sosiţi aici în număr destul de mare. Eleganţa costumelor de acum un secol dar şi a persoanelor care le purtau, grandoarea cavalerilor medievali şi semeţia armăsarilor înhămaţi la trăsuri au lăsat o impresie deosebită şi printre turişti.

Petrecerea care a urmat a fost găzduită de terenul de fotbal din centrul staţiunii, unde a fost amenajată o scenă pe care au urcat artiștii Teatrului de Operetă care au încheiat prima zi a serbării. Duminică au fost programate recitaluri de muzică populară şi uşoară susţinute de Orchestra de Muzică Populară a Radoidifuziunii Române, Gheorghe Turda, Ştefania Rareş sau George Nicolescu, urmate de un turnir medieval.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here